La Liga igång

VM har spelats, Allsvenskan börjar komma sig till upploppet och SHL i ishockey har startat. Vad berättar då detta för oss kanske du undrar. Jo, att spanska La Liga också har haft avspark för säsongen.

En måhända lite annorlunda ingång till en artikel som ska handla om den spanska ligafotbollen, för vanligtvis så är det nog inte så många som kopplar samman den med svensk ishockey. Men det vi syftade till var helt enkelt att hösten är kommen och därmed så startar även de Europeiska fotbollsligorna, däribland La Liga. Med några matcher spelade så verkar det som att det är dom vanliga lagen som gör upp även i år – även om Real Madrid har öppnat svagare än vanligt.

Camp Nou
Barcelona ser oslagbara ut

Efter fyra spelade omgångar så verkar det som att FC Barcelona, som inte sällan kallas för en av världens bästa fotbollsklubbar, har inlett säsongen precis så starkt som alla tippat på förhand. På dessa fyra matcher har man segrat i samtliga och dessutom så har man målskillnaden 11-0. Frågan är om det finns något lag i ligan som kommer att kunna ha en chans mot Kataloniens stolthet denna säsong.

För med den spelartrupp man har till förfogande denna säsong så ser man närmast oslagbara ut. Ett lag med en spelare som Lionel Messi, Neymar eller Luis Suarez i startelvan får ofta stå som favoriter i matcher och till och med i ligan. Ett lag med alla tre i laget får om formen stämmer för alla tre, ses som ett nästan helt oslagbart lag.

Real Madrid har svajat i början

Om det varit lugna besked i Barcelonalägret så har det stormat lite mer i den spanska huvudstaden och Real Madrid. På deras motsvarande fyra matcher så har det bara blivit två segrar medan två är förluster. Men efter chockförlusten mot Real Sociedad (4-2) och prestigeförlusten mot lokalkonkurrenten och hittills också obesegrade fjolårsmästarna Atletico Madrid (1-2) så verkar man ha fått ordning på grejorna. För i bortamatchen mot Deportivo La Coruña så fick man igång målskyttet ordentligt och vann med massiva 2-8. Återstår att se om laget kan ta in de sex poäng man redan ligger efter Barcelona.