Premier League 2014-15

Att La Liga är igång innebär ju förstås att även engelska Premier League är i full gång med en ny säsong. Med fem omgångar spelade så är det hittills bara Chelsea FC som har levt upp till förväntningarna.

Säsongen är bara i sin linda, bara sex omgångar har gått sedan årets säsong av Premier League drog igång. Bara sex matcher, men redan nu finns det många intressanta rubriker med saker som skett och saker som ryktas. Vi tar upp två av de vi tycker varit intressantast.
Premier League

Tio miljarder – småpengar

Ja så beskriver Sportbladets Patrik Sjögren det åtminstone. Och det han beskriver är de investeringar som Chelseas ägare Roman Abramovitj gjort i sin klubb och de som Shejk Mansour bin Zayed Al Nahyans gjort i sitt Manchester City. Tillsammans så har de spenderat närmare 20 miljarder pund på sina lag. Abramovitj 9,6 miljarder sedan 2003 och Shejken har bara sedan 2008 spenderat hela 10,1 miljarder kronor. Men när Sjögren gör en uträkning på de totala tillgångar den senare av de två har, och ställer det i förhållande till den medelsumma på hur mycket vi svenskar har i förmögenhet så skulle det motsvara att göra av med 400 kronor. Då har man lite undanlagt kan man säga.

Munkar bakom Leicesterseger

En annan annorlunda fotbollsrubrik handlade om Leicester som inlett säsongen övertygande för att vara just Leicester. På sina fem första matcher så har man tagit 8 poäng och ligger med det bara en poäng bakom exempelvis Arsenal och tre poäng före Manchester United. Att man tagit 8 poäng är kanske inte så uppseendeväckande, men när man tittar på motstånden så har man tagit poäng på hemmaplan mot både Everton, Arsenal och senast en trepoängare mot Manchester United då man vände ett tvåmålsunderläge till seger med 5-3. Nu avslöjar ägaren till laget att han försökt ta hjälp av högre makter genom att bjuda in buddistmunkar till matcherna – och hittills så verkar det ju vara lyckosamt.