Premier League 2015/16

Den 24 säsongen av premiers League spelades 2016 – 2016. Premier League är Englands allra högsta division inom herrarnas fotboll och ett otroligt publikdragande arrangemang. Vem har inte drömt om att på plats få se en riktig engelsk fotbollsmatch spelas, känna pulsen och spänningen på läktaren.

De olika omgångarna för säsongen presenterades i juni och inleddes senare 8 augusti 2015 för att avslutas den 15 maj år 2016 men på grund av ett misstänkt föremål som man fann på arenan så fick matchen mellan Bournemouth och Manchester city  skjutas upp och spelades därför istället den 17 maj.

Chelsea började säsongen som mästare efter föregående säsong och årets nykomlingar blev Watford, Norwich City och Bournemouth och totalt deltog det 20 lag i ligan. 17 av dessa kom från säsongen 2014/15 och de övriga tre blev uppflyttade ifrån Football League Championship.

Vinnaren av ligan blev slutligen Leicester City efter att precis undgått från nedflyttning under förra årets säsong. Det är första gången i klubbens historia som sträcker sig hela 132 år tillbaka och samtidigt den 24 klubb som blivit engelsk mästare och 6:e att vinna just Premier League.

Det har som sagt blivit ett härligt event att ta en tripp till England med sina fotbollskompisar för att se sitt favoritlag spela i Champions League och den kommande säsongen 2016/17 kommer definitivt inte att bli mindre spännande.