Rafflande i Allsvenskan

Resultaten i årets allsvenska svänger som vanligt. AIK som verkade hota Malmö FF gick på en verklig mina mot Örebro borta. Redan efter dryga tjugo minuter stod det tre mål mot noll.

Örebro måljublar

Sedan hjälpte det inte att AIK kom igen och närmade sig med två mål varav det andra en knapp kvart från slutet. Då tändes hoppet hos de tillresta supportrarna men mer än så förmådde inte AIK. Istället kunde Örebro SK punktera matchen med sitt fjärde mål på övertid. AIK:s tränare Andreas Alm menade i Expressen att det var en tung smäll och att man gärna hade velat sätta press på Malmö med en seger.

Europaspel hägrar

Malmö FF som med detta drog en lättnadens suck efter att de dagen innan bara mäktat med en mållös match på Strömvallen mot Gävle. Därmed drog man ifrån ytterligare en poäng och kanske blir det istället Elfsborg som kan utmana skåningarna. I vart fall tycks AIK ha tappat förtroendet hos experterna och de får nu betydligt sämre odds än tidigare. Frågan är också om Malmö och Elfsborg kommer att kunna koncentrera sig mest på Allsvenskan. Malmö har en god chans till UEFA Champions League-gruppspel efter ett sent mål borta mot FC Red Bull Salzburg. Även Elfsborg har en god chans till avancemang till Europaspel i Europa League. Kanske kan detta gynna AIK som kanske återigen kan få chansen att klättra i Allsvenskan.

Hårda bud i topp och botten

Slutstriden är oviss. Topplagen kan få svårt mot många lag då kval och nedflyttningsspöket hänger över många klubbar. Lag som spelar med kniven vid strupen är alltid svåra att möta för favoriterna som måste föra spelet. Motståndarna spelar då ofta defensivt och hoppas på kontringar.